Festivalhøsten er i gang!

Senast uppdaterad: September 28, 2016.

Vi ønsker hjertelig velkommen til den andre høstmåneden for vi er nå inne i Oktober måned. Noe som mange her i landet forbinder med høsten er musikk da det ofte blir et helt enormt utvalg av både festivaler og konserter spredd rundt i hele Norge. Vi har plukket ut fire spennende musikk-festivaler som har ulike musikksjangere som vi ønsker å dele. Dette er tross alt den aller beste tiden å bruke fritiden sin på å reise rundt i landet og oppleve ny musikk i levende live, møte nye mennesker og sammen nyte denne fargerike årstiden.

Oslo Operafestival

logo

Opera er noe som kanskje ikke mange setter øverst på listen sin over musikksjangere å høre på, men er det noe som er helt unikt å oppleve live fra en scene så er det nettopp opera. Denne høsten kan du derfor dra avgårde til Karl Johans Gate i Oslo for å oppleve Oslo Operafestival. Denne festivalen arrangeres for ellevte gang i landets hovedstad og har samlet sammen noen av de aller beste sangerne i landet i tillegg til en ung og dyktig sanger fra naboene våre i Sverige.

Dølajazz

dolajazz-800x445

Jazz er en sjanger som kan vris og vendes på i mange ulike retninger, for jazz kan nemlig varieres i det uendelige. Helt siden 1978 har Lillehammer arrangert Lillehammer Jazzfestival eller DølaJazz som det også heter. Det er derfor ikke overraskende at festivalen har vokst seg såpass stor at den har blitt en av de mest markante festivalene for jazzmusikk i hele Norge. Denne festivalen er absolutt ikke den største av sitt slag, men kan istedet by på intimitet og musikkopplevelser som skaper nærhet til musikerne. Arrangørene bak DølaJazz liker best å beskrive festivalen som en tilstand hvor mennesker fra hele landet, med ulik alder, ulike kjønn og fra forskjellige bakgrunn kan samles sammen. I år arrangeres festivalen mellom den 13. og den 16. oktober hvor blant annet Gregory Porter og Olga Konkova står på programmet.

Dark Season

dark season kristiansand

Dark Season er en slik festival som liker å samle sammen flere ulike sjangere istedet for å

kun fokusere på en. Denne festivalen ble startet opp i 1998 og har blitt arrangert årlig helt siden den gangen hvor både nasjonale og internasjonale artister har opptredd. I år vil festivalen bli arrangert mellom den 20. og den 22. oktober hvor konserter vil holdt i Kristiansand Domkirke, Caledonien Hall og mange flere steder. Noen av artistene som skal opptre i år er Manfred Manns Earth Band, Bjørn Eidsvåg, Paul Young og The Commitments.

Dark Season Blues
dark season blues

Til slutt har vi en festival som er verdens nordligste bluesfestival! Denne arrangeres årlig i Longyearbyen som ligger 78 grader nord og har også vært kalt for Mørketidsfestivalen. Den markerer nemlig inngangen til mørketiden når sola vil være i ferd med å forlate Svalbard i hele fire måneder. Festivalen ble arrangert for aller første gang i 2003 hvor det startet veldig lite, men har vokst seg større hvor det blir arrangert den 16. gangen nå i 2016. I år kan festivalen by på 15 norske og internasjonale band som alle spiller blues i festivalen sm vil pågå fra den 27. til den 30. oktober.