Endelig klart for Oslo World Music Festival!

Senast uppdaterad: October 31, 2016.

banner OWMF

Hver høst er det klart for en helt fantastisk musikkfestival i Oslo, nemlig Oslo World Music Festival. Dette er en festival som startet opp allerede i 1994, den gangen med navnet Verden i Norden og arrangeres årelig. Når det startet opp var det et samarbeidsprosjekt mellom nordiske land, men etterhvert som tiden gikk begynte de andre landene å trekke seg ut av prosjektet. Dermed var det bare Norge som stod igjen og festivalen som ble arrangert i Oslo økte i populæritet og størrelse.

I 2002 var det klart for at festivalen skulle endre navn til det vi kjenner det som idag og vil fortsette å arrangeres hver eneste høst i Oslo. Målet til denne festivalen er å klare å presentere og representere musikk som kommer fra hele verden rundt. Dette er med et ekstra stort fokus på Asia, Sør-Amerika og Afrika, noe som helt klart har falt i smak her i landet. Iløpet av 2012 var det over 300 ulike artister fra hele verden som spilte på 14 ulike scener spredt rundt i Oslo. Dette dekket musikksjangere sånn som afrikansk jazz, elektronika, fransk chanson, samba og hiphop.

Årets festival

Oslo World Music Festival arrangeres i år for den 23 gangen og arrangeres fra den 1. november og helt frem til den 6. november. Iløpet av disse seks dagene vil over 300 fantastiske artister fra over hele verden opptre i Oslo by og du kan oppleve den flotte folkefesten selv. Artistene vil opptre på hele 15 ulike scene over hele byen og dette vil være både flamenco, elektronika, ørkenblues, soul, hip hop og fado. Du vil kunne oppleve en folkefest og få spennende inntrykk fra andre kulturer over hele verden.

oslo world music

I år vil festivalen også inkludere andre former for kunst som gjør festivalen enda mer spennende. Dette består av både seminarer, utstillinger, workshops og mye mer. Festivalen i år vil med andre ord utvide seg enda litt og samtidig fortsette med satsingen om et prosjekt med og for ungdommen i tillegg til å styrke hele familietilbudet. I 2016 vil festivalen ta en helt ny vending både i hva publikum kan forvente seg og også hvor i byen festivalen vil pågå. I år vil større deler av Oslo bli tatt i bruk.

mhd

Idag beskrives festivalen som den fremste verdensmusikk festivalen i både Norden og i Europa og ifjor ble den kåret til å være blant de beste 25 internasjonale festivalene i hele verden. Dette var en kåring som ble utført av Songlines, et britisk musikkmagasin.

Årets artister

Noen av stedene i Oslo hvor festivalen vil ha arrangementer er Jæger, Nordic Black Theater, Sentrum Scene, Cosmopolite, Kulturhuset, Cafeteatret, Blå og Grønland Kulturstasjon. Dette er bare et utvalg av hvor det vil skje spennende ting gjennom disse seks dagene arrangementet pågår.

puerto candelaria

Det er ikke lett å plukke ut hvem en skal se iløpet av festivalen, men likevel tenkte vi at vi kunne plukke ut noen av våre favoritter. Det ene vil spille Indiepop fra Libanon og bandet går under navnet Machrou` Leila som har tenkt på både det visuelle og det musikalske i sin musikk. En annen artist som må nevnes er MHD & Positive People som du kan se på Blå, for bare ett år siden var denne artisten pizzabud i Paris. Det var ikke før en venn av han la ut et klipp på YouTube av denne artisten at han ble en liten sensasjon. Han har laget sin egen sjanger som han har kalt for afro trap. Til slutt må vi nevne et danseband fra Colombia som går under navnet Puerto Candelaria. Disse kan en se på Cosmopolite og er et moderne og nyskapende band som uten tvil vil få deg til å danse.