Fyll januar måned med musikk!

Senast uppdaterad: January 11, 2017.

Ofte kan vi ende opp med å føle at januar er en “ikke” måned, en måned hvor det ikke skjer noe spennende og en måned hvor mange bare er hjemme. Dette kan komme av at det nesten blir en nedtur etter mye fest, moro og sammenkomster gjennom hele desember og plutselig sier det stopp. Vi er derimot her for å motbevise det og har funnet frem forskjellige konserter som finner sted rundt omkring i Norge iløpet av januar måned.

Det finnes alltid noe å gjøre i dette landet vårt, det gjelder bare å vite hvor en skal lete og kanskje også vite litt hva man egentlig er ute etter. Vi har selvfølgelig fokusert på musikk og hva skal musikalske begivenheter som er tilgjengelig denne første måneden i 2017.

Hvilken konsert er det som frister deg mest?

Konserter er alltid utrolig moro å dra på, stemningen rundt en konsert er alltid til å ta og føle på. Dette stemmer uansett sjanger, stil og arena. Noen foretrekker små intimkonserter, noen vil ha de store ville festivalene og andre vil dra for å se orkestermusikere. Noen vil kanskje også gjerne gjøre alt, for en behøver absolutt ikke å kun holde seg til en eller to sjangere, all musikk er for alle!

raga rockers 2017

I Kongsberg den 27. januar kl. 20.00 vil det være klart for litt rock n`roll takket være Raga Rockers. Dette er et band som har blitt til ett av landets aller viktigste og ikke minst største og beste band gjennom årene. Dermed har de fått æren av å virkelig gi en kickstart på konsertåret 2017 da de har lagt ut på en eksklusiv klubbturne. EnergiMøkka er Kongsberg sitt helt eget musikk- og kulturscene hvor det arrangeres spennende arrangementer som jazzkafèer, konserter, teater og mye mer.

Raga Rockers er et band som har i hele 35 år sørget for å gi sitt publikum sil rock gjennom hundrevis av konserter og utrolige 12 studioalbum. Dette er med andre ord et band som publikum aldri får nok av og de er for øyeblikket aktuelle med boken “The Raga Saga, Historien om Raga Rockers”.

ole paus jonas fjeld the show

Vi fortsetter med to herrer som i år feirer sitt 20-årsjubileum med et helt nytt show, nemlig Ole Paus og Jonas Fjeld. De er klare for “Hvis Helsa Holder – The Show” som ble satt i gang den 22. september 2016 og fortsetter nå i 2017. Disse to karene har lange karrierer bak seg og har også en stor samling med en rekke utgivelser bak seg. Iløpet av januar måned skal de derfor opptre flere steder rundt i landet med flere datoer på Chat Noir i Oslo og Griegshallen i Bergen.

En opplevelse utenom det vanlige

nyttårskonsert vienna orchester

For de som virkelig er ute etter en musikalsk opplevelse en vil huske for livet kan nyttårskonserten 2017 med Schönbrunn Festival Orchester Vienna være midt i blinken. Denne finner sted den 20. januar kl. 19.30 ved Oslo Konserthus. Da kan en se frem til å få oppleve et profesjonelt orkester som kommer fra Wien og det er kun de aller beste musikere og sangsolister som har fått være med på denne turneen.

Hvert eneste år vil dette orkesteret turnere i nesten alle verdens kontinenter hvor repertoaret har blitt hentet fra den verdensberømte tv-konserten fra 1959. Siden den gangen har dette blitt til en årlig tradisjon da den sendes første nyttårsdag.