Musikkfestival i mai måned!

Senast uppdaterad: April 20, 2017.

Nå som vi nærmer oss slutten av april måned og påskefeiringen er lagt bak oss, kan vi endelig begynne å legge til rette for nye planer. Derfor tenkte vi å komme med noen tips til ulike musikkfestivaler som arrangeres her hjemme i Norge iløpet av mai måned. Dette er musikkfestivaler som er variert i musikkstil og arrangeres ulike steder rundt i landet. Dermed håper vi at alle vil klare å finne den festivalen som passer best for deres musikksmak!

Spydeberg Rock Festival

spydeberg rock festival plakat

Vi starter våre anbefalinger med en festival som har blitt arrangert årlig siden 2011, nemlig Spydeberg Rock Festival. Dette er som navnet tilsier, en rockfestival som arrangeres i Spydeberg, rettere sagt i Teboparken. Det var Børre Olsen, Eddy Lyshaug og Kenneth Hansen som arrangerte festivalen for aller første gang og arrangeres på et festivalområde på omtrent 7 mål! Det er omtrent 5 000 besøkende per dag under festivalen og for å få i gang det hele kreves det hjelp av 180 fantastiske frivillige.

På denne festivalen er det ulike sjangere som pop, hardrock og folkrock samtidig som det arrangeres et familieprogram på dagtid. Fra å ha begynt med omtrent 1 200 besøkende i 2011 hadde festivalen hele 13 000 besøkende i 2015 hvor band som Donkeyboy, OnklP & De Fjerne Slektningene og Oslo Ess var på plass. I årets utgave som arrangeres fra den 26. mai til den 28. mai kan besøkende glede seg til musikere som Ida Maria, Turbonegro, Dirty Deeds, Freddy Kalas og Vassendgutane.

Trondheim Jazzfest

trondheim jazz festival promo

Trondheim Jazzfestival er en veletablert musikkfestival som har blitt arrangert årlig helt siden 1994. Den blir alltid arrangert på våren og er den perfekte forsmaken på en livlig og musikkfylt sommer. Denne årlige festivalen er en videreføring av JazzMazz som ble arrangert mellom 1979 og 1994, det året ble festivalen derimot døpt om.

Denne festivalen er et imponerende samarbeid mellom konsertstedet Blæst, Studentersamfundet i Trondhjem, Trondheim Jazzforum og mange fler. Tidligere var det Bjørn Willadsen som var den daglige lederen bak den suksessrike festivalen men idag har ansvaret gått videre til Ernst-Wiggo Sandbakk. I år arrangeres festivalen mellom den 9. mai og den 14. mai. Besøkende kan se frem til å få oppleve musikk fra artister som Terje Nilsen, LABtrio, Sarah Mckenzie, Lill Lindfors og Horse Orchestra.

Karmøygeddon Metal Festival

karmøygeddon metal festival plakat

Karmøygeddon er faktisk ikke bare en, men to separate festivaler som blir arrangert hver eneste år. Dette er to heavy metal festivaler og begge arrangeres i Haugesund. Grunnen til at det finnes to festivaler med samme navn er at det en gang kun var en festival som ble arrangert i Kopervik på Karmøy. Den første gangen denne ble arrangert var i 2004 men i 2006 ble festivalen flyttet til Byscenen i Haugesund. Siden den gangen har det derfor blitt holdt to ulike festivaler, en med navnet Karmøygeddon metal festival og en som heter Karmøygeddon Arctic.

Denne mai måneden vil det igjen være klart for Karmøygeddon metal festival da den andre festivalen arranges på høsten. Tidligere år har artister som Audrey Horne, Backstreet Girls, Vader, Einherjer, Chrome Division Primordial og Grave Digger spilt på festivalen. I år er det igjen klart for en rekke flotte artister og musikere. Band som Borknagar, Satyricon, Saxon, Moonspell, Dark Tranquility, Marduc og Septic Flesh er å se når festivalen arrangeres mellom den 4. mai og 6. mai.