Gjør deg klar for en musikkfylt sommer

Senast uppdaterad: May 17, 2017.

Det er ikke noe tvil om at sommeren er en eneste stor musikkfest! Allerede nå har arrangementene begynt og vi kan se frem til mange forskjellige musikalske events helt frem til slutten av august. Over hele landet arrangeres det festivaler, konserter og arrangement utendørs hvor musikk er fokuspunktet. Dette er arrangement som er tilgjengelig for alle, noen er gratis mens andre krever kjøp av billetter. Mange av sommerens happenings passer godt både til barn og voksne, så det finnes virkelig noe for absolutt alle.

logo for musikkfest i oslo

Musikk for alle denne sommeren

Siden vi har en såpass kort sommer her i Norge er det utrolig viktig for folk flest å virkelig benytte seg av de varme sommerdagene. Det betyr som regel at mennesker trekker seg ut i parker, på cafèer og til vannkanten. Allerede den første helgen i juni vil det være klart for en dag fylt med musikk i Norges hovedstad, nemlig Musikkfest i Oslo. Musikkfest Oslo har blitt arrangert år etter år i hovedstaden og het tidligere Musikkens Dag. Dette arrangementet har faktisk sitt opphav i et fransk arrangement som heter Fête de la Musique, en festival som ble unnfanget av kulturministeren i Frankrike tilbake i 1982. 10 år senere var det klart for Musikkfest Oslo og idag arrangeres det faktisk i over 100 land! Dermed vil det også i år settes opp scener over hele Oslo by og konserter vil også holdes en rekke andre plasser den 3. juni.

barnefestival juba juba

Familier som er ute etter å ta med seg barna sine på noe moro den 4. og 5. juni kan se frem til Juba Juba som er Midt-Norges aller største barnefestival. Dette arrangementet finner sted i Festningsparken og vil være en helg med både teater, musikk, sirkus, dans og en rekke andre morsomme aktiviteter for hele familien!

Noe for de store og noe for de små

Listen kan fortsette i det uendelige og det var slettes ikke noen enkel oppgave å plukke ut hvilke arrangement vi skal nevne her. Vi bestemte oss for å prøve å by på en god miks og tar derfor med Kammermusikkfestivalen som arrangeres i Stavern mellom den 6. og den 9. juli. Dette er et event som ble arrangert for første gang i Stavern i 2004 og det ble øyeblikkelig en hit. I år vil det være mulig å få høre musikk fra artister som Arve Tellefsen som vil dele musikken sin fra steder som Fredriksvern Kirke, Hotel Wassilioff og Kulturhuset Bølgen i Larvik.

I samme sjanger kan vi samtidig fortelle om Kon-Tiki Kammermusikkfestival som arrangeres mellom den 14. og den 18. august i år. Det hele arrangeres på Norsk Maritimt Museum hvor det vil være daglige konserter. Musikere som David Coucheron, Julie Coucheron, Elisabeth Pridgen og Mark Holloway vil være noen av de som deles musikken sin med besøkende.

Musikk over hele landet denne sommeren

Vi fortsetter reisen nordover i landet og tar med oss det som er verdens nordligste musikkfestival som arrangeres utendørs. Det er nemlig Midnattsrock som arrangeres i Lakselv den 6- til den 9. juli. Dette er en festival som virkelig er verdt å få med seg og i år vil en rekke kjente artister som Nazareth, Freddy Kalas, Julie Bergan, Ugly Kid Joe, TNT og Soulsister ha opptredener. Festivalen har også en egen camping som er knyttet til konsertområdet hvor det er plass til at tusenvis av campere kan oppholde seg der og virkelig nyte det yrende livet døgnet rundt.

kveldshimmel over øyefestivalen i oslo

Vi avslutter våre anbefalinger med en gammel klassiker, en festival som har blitt arrangert i mange år og vil forhåpentligvis fortsette i mange år fremover. Øya arrangeres nå i Tøyenparken, noe som skjedde for aller første gang i 2014. På denne festivalen er det rundt 100 artister som skal opptre. Noen av de aller mest kjente artistene er Lana Del Rey, Testament, Gabrielle, Hajk, Pixies, Cashmere Cat og Hurray For The Riff Raff. Det vil med andre ord uten tvil bli til nok et velykket arrangement.