De mest spilte sangene i Norge 2020

Senast uppdaterad: December 29, 2020.

Vi nordmenn er veldig glad i musikk. Vi bruker musikk på internett som aldri før, og hvert år øker forbruket eksponentielt. Den mest populære appen for å streame musikk digitalt er selvfølgelig svenske Spotify, og selv om vi heter CDPlanet, er det fremfor alt via Spotify at vi i redaksjonen lytter til musikk hver dag. Selv om norsk teknologi er nyskapende og sofistikert, er det sannsynligvis Sverige som er et skritt foran fordi både Spotify og SoundCloud er svenske selskaper og regnes som verdens største musikkstreamingtjenester.

harry styles norge

Et vanskelig år

Et år som 2020 har nok mange følt seg både alene og lei, ikke minst her i Norge. Mange av oss har fått jobbe hjemmefra uten å møte kolleger og venner, og mange restauranter og barer har stengt foreløpig. Hvordan har vi nordmenn da gjort for å holde motivasjonen og stemningen oppe? Vi har lyttet til musikk! Sammen har vi faktisk hørt på flere minutter med musikk på Spotify enn noen gang før. Takket være at Spotify lagrer data om hvordan brukere streamer sanger, har vi nå tilgang til mye interessant informasjon som avslører lyttemønsteret vårt her i Norge. Vi kan blant annet se hvilke sanger som ble streamet mest i 2020 og dermed hjulpet oss på veien gjennom et av de vanskeligste årene på lenge.

Her er topplisten over Norges mest populære sanger 2020!

 1. Without You – The Kid LAROI
 2. Watermelon Sugar – Harry Styles
 3. You Broke Me First – Tate McRae
 4. Svag – Victor Leksell
 5. Mood – 24kGoldn ft. Iann Dior
 6. So Done – The Kid LAROI
 7. Goosebumps – Travis Scott
 8. Death Bed – Powfu ft. Beabadoobee
 9. Lose Somebody – Kygo ft. OneRepublic
 10. If The World Was Ending – JP Saxe ft. Julia Michaels
 11. Seriøst – Morgan Sulele ft. Admiral P
 12. Roses – SAINt JHN ft. Imanbek
 13. Olivia – One Direction
 14. Fredag – Staysman & Lazz ft. Ringnes-Ronny
 15. Holiday – Lil Nas X
 16. Golden – Harry Styles
 17. Coco – 24kGoldn ft. DaBaby
 18. Break My Stride – Matthew Wilder
 19. Atlantern – Stig Brenner / Unge Ferrari
 20. Therefore I Am – Billie Eilish
 21. Space Melody – VIZE ft. Alan Walker & Edward Artemyev & Leony
 22. Se Hvordan Vi Lever – Adrian Sellevoll
 23. Lukten Av Høst – Stig Brenner / Unge Ferrari
 24. Put Your Records On – Ritt Momney
 25. Lonely – Justin Bieber ft. Benny Blanco

stig brenner unge ferrari

Norske artister i 2020

Som du ser er det i det minste en håndfull sanger fra norske artister på topp 25-listen, som er morsomt å se på. Vanligvis er de 25 mest populære sangene bare fra amerikanske popartister og rappere, men det siste året har det blitt stadig mer populært å synge på norsk. Det samme fenomenet har begynt å bli lagt merke til i Sverige, der mange av de mest populære sangene er svenske sanger, for eksempel fra Victor Leksell og Darin. Som forventet finner vi Harry Styles, One Direction, Travis Scott og Justin Bieber på topplisten. Det blir veldig spennende å se hvordan smaken på musikken blant nordmenn vil endre seg i 2021 og hvilke sjangere som vil være de nye favorittene den kommende tiden!

Se din personlige statistikk

Hvis du vil lære mer om hvordan vi nordmenn lyttet til musikk i 2020, kan du finne detaljert informasjon på Spotifys nettsider. Hvis du allerede har en konto på Spotify og har lyttet mye til musikk i år, kan du finne et sammendrag av dine personlige atferdsmønstre, for eksempel hvilke sjangre du lyttet mest til, hvor mange minutter du brukte på å lytte til favorittbandet ditt, hvilke nye band du oppdaget i løpet av år, og så videre.